5.nädal - Tarzan suurlinnas

Reegel, mida pean sama tähtsaks kui 90-ndatel


Selle alla liigitaksin kindlasti reegli number 8: Respect other people's privacy ehk Austa teiste inimeste privaatsust. Lugedes Shea reegli sisu, siis paistab, et nad võtsid emaili lugemist märksa tõsisemalt kui seda teeme meie nüüdisajal. Kindlasti on see keelatud tegevus kuid on palju inimesi, kes kas ei oska varjata või ei hooli sellest, kui kolleeg näeb tema isiklikke meile. Kindlasti tuleb panna inimestele südamele ka väikse infotera, et tuleb olla ise valvas oma varade üle ja just seda eriti internetis olles, olgu need siis veebilehed või meilid. On uskumatult palju inimesi, kes võivad seda infot kuritarvitada ehk et, kui nii isikliku info omaniku rollis kui ka vaatleja rollis, austagem üksteist.


Reegel, mis on tähtsuse kaotanud


Tähtsuse kaotanuks reegliks valiksin number 6: Share expert knowledge ehk jaga eksperdi arvamust. Antud olukorras siis kui sul on etteantud teemal tugev tugev teadmine, siis kindlasti tuleks seda ka teistele jagada. Reeglistikust lugedes näib, et internet "leiutati" ja hakkas kasvama just selletõttu, et teadlased soovisid oma tarkusi maailmaga jagada. 
Tänapäeval on aga raske usaldusväärsele infole silma vaadata, kuna mida aeg edasi seda rohkem tekib kahtlus selle tõesuse kohta. Heaks infoallikaks loeksin wikipedia lehte, kuid ka see alatihti eksib enda allikatega. Kui aga vaadata otsa foorumitele/meedia kommentaaridele ehk kui keegi midagi soovib küsida abi või soovib lihtsalt nõu mingil kindlal teemal/suunal, siis vastused on väga seinast-seina ning pigem öeldakse inimesele "googelda".


Allikad

1 - http://www.albion.com/netiquette/rule8.html
2 - http://www.albion.com/netiquette/rule6.html

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

1.nädal - Noppeid IT ajaloost

3.nädal - Uus meedia

11.Nädal