8. nädal

 Kirjuta lühianalüüs klassikalise kõrgkoolidiplomi, rakendus-/kutsekõrgkoolidiplomi ja erialase kutsetunnistuse (näiteks MS või Cisco sertifikaadid) rollidest (IT-)tööturul. Millal eelistada üht teisele?


Pean mainima, et kõik ülaltoodud tunnistused/diplomid/sertifikaadid täiendavad üksteist. Kõigil on omad plussid ja miinused. Enamustele ettevõtetele loeb siiski eelkõige paber, kuna ilma selleta ei võeta sind isegi jutule. Kui paber olemas, siis loeb kogemus.. Muidugi ma hetkel räägin suurfirmadest kuid arvan, et väikestele ettevõtetele loeb rohkem kindlasti kogemus.
Erialane kutseharidus või näiteks MS/Cisco sertifikaadid on väga hinnatud rohkem spetsiifilistes ametites nagu näiteks võrguhaldus, pilvelahendused või küberturvalisus.
Kuna maailm on kiiresti muutuv ja iga päev tuleb aina rohkem tehnoloogilisi lahendusi millega kaasnevad ka erinevad sertifikaadid, siis uute sertide omandamine võib olla pigem kasulikum kui näiteks käia pikemat kooliteed. Koolides alatihti on õppematerjal sama mitu-mitu aastat kus siis lõpuks välja vahetatakse kui muudatusi hakkab maailmas mitmekordistuma.

Kokkuvõtteks on haridustee st kool/kutsekool pigem tähtsal ja prioriteetsel kohal kui alustad oma karjääri, kuna tööturg siiski nõuab paberi olemasolu. Sertifikaadid on teisejärgulised, mis lasevad sul veel kõrgemale karjääri redelil tõusta tänu oma initsiatiivile ja õpihimule.


Allikad

1 - Tarvo Heinroos

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

1.nädal - Noppeid IT ajaloost

3.nädal - Uus meedia

11.Nädal